RaketFörlossning! 

Det är M A G I S K T ett mirakel varje gång! 
Vår son är här <3 Obeskrivlig #kärlek

Jag är så tacksam, att jag ännu en gång får vara med om en förlossning som går så bra och med ett barn som mår bra. Fantastiska kropp. 

Vår bebis kom med raketfart. 
Eftersom jag vid min första förlossning hade ett snabbt förlopp, enligt barnmorskan som en omföderska var jag förberedd på att det kunde gå fort och att jag skulle åka in vid första tecken till förlossning. 
Det kändes skönt att vi pratat mycket om det och hade både plan A och B. Jag var som mest rädd för att inte vara på plats på KK innan jag blev som mest smärtpåverkad. Eller inte hinna in alls. 

Klockan 15.00 gick vattnet, inte allt på en gång som vid min första förlossning men i alla fall en pöl så jag var säker på att vattnet gick. När vattnet gick var faster och farfar hemma hos oss på fika så det kunde ju inte komma mer lägligt. Allt var ju redan packat och klart. 
Ca en kvart efter vattnet gått kom värkarna och de var regelbundna direkt. Efter ca en timme var vi redo att köra in, jag började nu att få andas något igenom varje värk men fullt hanterbart och bara att följa med. Lite rusning på trafiken och ca 16.40 var vi framme. Kom in och kopplades på med CTG och pratade  med barnmorskan, ca 17.05 gjorde hon kontroll och talade om att jag var öppen ca 4 cm och att huvudet stod ganska högt.

Jag märkte dock själv att vid varje värk ökade intensiteten men fortfarande hanterbart och än så länge utan lustgasen så jag bara kunde andas igenom. Jag bad henne dock att se till att jag nu skulle kunna ha lustgasen till hands om jag behövde. Efter ca 10 - 15 minuter och efter varje värk kunde jag känna en skillnad på intensitet, det mest fantastiska var att jag i varje värk kände i min kropp hur bebisens huvud och hela  bebisen tog sig ett steg längre ner mot bäckenet och neråt kanalen, det var en helt obeskrivlig känsla, att kunna slappna av, att kunna följa kroppen och att kunna vara så kroppsmedveten och känna ett förlopp var en obeskrivligt och fantastiskt. Att känna man var ett med kroppen och så medveten om varje steg. Det var då jag visste och kände i hela mig att
- varje värk är ett steg närmre mitt mål. #dinkroppärdu 

Ca 17.25 var det som att vända en hand, smärtan var ihärdig och av annan karaktär och snabbt fick vi kalla  in barnmorskan, jag är mycket glad vid detta lag att jag har lustgasen. Jag kan fortfarande arbeta med min kropp och andning men märker att intensiteten ökar snabbt och att det inte finns någon paus mellan värkarna. Barnmorskan kommer in och jag säger att barnet kommer snart och de får snabbt förbereda, tio minuter senare har jag svårt att kontrollera både smärta och kropp, vilka krafter vi talar om, milda makter vad kroppen är kapabel till. Efter några värkar med så intensiv smärta kommer krystvärkarna som jag inte har någon chans att stå emot, när jag under en liten tid känner att jag kan fokusera och hålla emot kommer en krystvärk till och han är ute, han är här, han är nära mig, min son. 

Det var så ofattbart, och omtumlande men mina fösta ord var E U F O R I efteråt. 
Det tog alltså 3h från mitt första tecken och 50 minuter från 4 cm öppen och huvudet stod rätt högt till ute på 2 krystvärkar. Kan inte beskriva med ord hur upplevelsen var. Jag är så fantastiskt tacksam.
Magiskt.

Idrottsglädje - Sofie 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sis » Sparkle - like a star:  ”åh jag är mållös, dina ord är så fina! kunde inte sagt något bättre, love you si”

  • Syster » Lördag - Olympiska lyft:  ”så enkla att till och med du fick för dig att baka! ;) måste testas!”

  • syster » Januari , #300pass:  ”hoppas du rockade crossfitpasset idag hjärtat! super pt pass, ny inspiration och..”

  • Malin » #300pass , utmaningen i hamn :):  ”Bra jobbat! Själv körde jag mitt 303:e pass igår kväll i Idre på längdskidor. Sn..”

  • Joakim » #300pass, november:  ”Har nu tränat 299 pass, detta året! (19/11) ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-