deep abdominal muscels & pelvic floor 

Goodmorning!
 
#week 34
Buildning strong core (deep abdominal muscels, pelvic floor) helps you with the support and posture during your pregnancy (right picture). You´re going to prevent back problems, have an easier time pushing and recovery time after delivery is much better. 


#vecka34 
Att kunna behålla kontrollen kring sin inre magmuskulatur och bäckenbotten har så många fördelar i din graviditet men också förebyggande till tiden efter förlossningen. Hållningen visar vilken aktivering du har, ovan till vänster ser man tydligt att jag flyttat tyngdpunkten långt från kroppen, mina inre magmuskler och bäckenbotten är inte aktiverat och samtidigt kopplas rumpan bort, det blir också en mer framåtrotation av mitt bäcken. På den högra bilden som jag tagit 1 minut efter den vänstra har jag aktiverat bäckenbotten samt inre magmuskler, hållningen blir tydligt mer upprätt och stark, tyngdpunkten förflyttas närmre kroppen i en mer naturlig position. Att kunna aktivera och ha kontroll i din träning men också i vardagen gör att du naturligt får en bättre förutsättning för din kropp, barnet placeras också annorlunda i din mage vilket gör att du kan förebygga, ryggproblem (ex: mindre foglossningssmärta), komplikationer under och efter förlossning, kortare krystfas. Men framförallt bättre förutsättningar för att komma tillbaka till en stark kropp inifrånochut efter din gravidietet. 

Idrottsglädje - Sofie 
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sis » Sparkle - like a star:  ”åh jag är mållös, dina ord är så fina! kunde inte sagt något bättre, love you si”

  • Syster » Lördag - Olympiska lyft:  ”så enkla att till och med du fick för dig att baka! ;) måste testas!”

  • syster » Januari , #300pass:  ”hoppas du rockade crossfitpasset idag hjärtat! super pt pass, ny inspiration och..”

  • Malin » #300pass , utmaningen i hamn :):  ”Bra jobbat! Själv körde jag mitt 303:e pass igår kväll i Idre på längdskidor. Sn..”

  • Joakim » #300pass, november:  ”Har nu tränat 299 pass, detta året! (19/11) ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-