#mamatummyday 

Bestående problem och komplikationer så som diastas, inkontinens, ryggbesvär för att bara nämna några efter gravidiet och förlossning riskerar ca 40 000 kvinnor varje år i Sverige att få. 

Ofta ses det inom vården som skönhetsbesvär och det tas inte alltid på allvar. 

#mamatummyday vill uppmärksamma detta, okunskapen som finns och hur vi kan aktivera och läka kroppen med rätt metod och träning samt att det i vissa fall krävs annan vård för att hjälpa kvinnor att må bra och komma tillbaka till en smärtfri, trivsam och aktiv vardag efter graviditet och förlossning. 

Som Cert.mammamagetränare önskar jag att alla kvinnor får hjälp med att hitta bäckenbottenknip och djupa/inre magmuskler, kontroll, förståelse och automatisering för ökad stabilitet och fungerade vardag samt välbefinnande. 

"Träning för mammor" hade hand om detta event och jag var där idag, träffade deras duktiga tränare Linda, fick mycket inspiration, fick träffa gravida och mammor och var med på föreläsning, gravidträning och provade på 3D- träning med Procedos mattan. 
Tack för en givande och inspirerande dag. 

Idrottsglädje - Sofie
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sis » Sparkle - like a star:  ”åh jag är mållös, dina ord är så fina! kunde inte sagt något bättre, love you si”

  • Syster » Lördag - Olympiska lyft:  ”så enkla att till och med du fick för dig att baka! ;) måste testas!”

  • syster » Januari , #300pass:  ”hoppas du rockade crossfitpasset idag hjärtat! super pt pass, ny inspiration och..”

  • Malin » #300pass , utmaningen i hamn :):  ”Bra jobbat! Själv körde jag mitt 303:e pass igår kväll i Idre på längdskidor. Sn..”

  • Joakim » #300pass, november:  ”Har nu tränat 299 pass, detta året! (19/11) ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-