hur skulle jag träna!?! 

vecka 27 vecka 27

Jag hade ju redan en del kunskap om träning vid graviditet, men att själv få uppleva det, är något helt annat. Jag är väldigt medveten om min egen kropp och vad som känns rätt och att hitta rätt muskler. Dock blev jag ändå rädd för att hoppa i träningen tidigt i min graviditet, självklart handlar det om när magen börjar bli större och belastar ditt bäcken, men där och då kändes det fel, även tankar kring att om jag skulle kunna använda min mage, att inte göra sit- ups, rätt snabbt blev jag dock medveten om hur jag skulle göra!? Det viktiga var dock att först arbeta med de känslor jag hade, att hitta förståelse för vad som hände med min kropp och känna att till en början går det att träna i princip som innan, självklart då kroppen visar att det är okej. Jag mådde bra, inget illamående, något trött men annars kände jag mig stark. 

Efterhand som tiden gick, var det dock svårt att acceptera att jag var tvungen att sänka intensiteten på träningen, det fanns en period där motivationen sänktes och jag kände träningen blev meningslös, det var inte som innan längre och det var svårt att ta till sig att jag nu inte kunde sträva efter att bli bättre, utan mer att bibehålla men framför allt att må bra, att träna för att må bra har alltid varit ett av mina huvudsyfte med träningen, när jag satte det överst som mål, samt fokuserade på att jag och bebisen i magen skulle bli starkare tillsammans, alltså som ett team, kom jag över de tankarna och motivationen kom tillbaka, den kom tillbaka mer än innan, speciellt också eftersom jag mådde så fysiskt bra, fast att veckorna bara rullade på, jag fick stanna upp ibland och bara njuta. 

Tankar: 
Kroppen arbetar redan hela tiden varje dag med det som händer när bebisen växer inom dig, därför tränar man säkert och för att må bra med anpassad intensitet och med tanke på redan förhöjd kroppstemperatur. Det beror såklart på vilken nivå av träning du hade innan du blev gravid. Kroppen ska orka med. 
Ändra fokus till ett välbefinnande - må bra känsla, att bibehålla inte utveckla din träning när du är gravid.
Du och bebisen är ett team, ni blir starkare tillsammans. Du blir starkare under och efter din graviditet. 
Träna smart!

Idrottsglädje - Sofie 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sis » Sparkle - like a star:  ”åh jag är mållös, dina ord är så fina! kunde inte sagt något bättre, love you si”

  • Syster » Lördag - Olympiska lyft:  ”så enkla att till och med du fick för dig att baka! ;) måste testas!”

  • syster » Januari , #300pass:  ”hoppas du rockade crossfitpasset idag hjärtat! super pt pass, ny inspiration och..”

  • Malin » #300pass , utmaningen i hamn :):  ”Bra jobbat! Själv körde jag mitt 303:e pass igår kväll i Idre på längdskidor. Sn..”

  • Joakim » #300pass, november:  ”Har nu tränat 299 pass, detta året! (19/11) ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-