Dag 2 


Ett ord har vi att säga dag 2 - vidrigt! 


Det går inte att få ner en ända jucie till, det smakar vidrigt. Vi får helt enkelt säga att en 3 dagars #juciefasta gick inte att genomföra för någon av oss. Att vi klarade 24 timmar får vi vara nöjda med! Vi hade velat ta del av resultatet från en 3 dagars kur men nu i efterhand är det intressant att se redan efter 24 timmar, den huvudvärk jag pratade om igår försvann aldrig, satt i hela natten och än idag, dag 2. Var precis som kroppen gjorde uppror. Bara 24 timmar och det var helt underbart att få äta mat igen!
Verkligen en tankeställare!

Just förbereldesen inför trodde vi var optimalt med ledigheten vi hade framför oss tillsammans, dock hade vi inte mentalt förberett oss på hur det skulle vara. Vi är glada att vi provade men kommer aldrig göra det igen frivilligt! Det värsta var att inte kunna få ner juicen efter bara de tre första juicerna.  Frukt och grönt ger en energi och fantastisk näring MEN som ett komplement till näringsrik god mat och kos
t, som jag alltid förespråkar - kroppen behöver mat varje dag som innehåller våra fem viktigste näringsämnen, kolhydrater, fett, protein, mineraler och vitaminer för att må bra!

Men som sagt, jag är för nyfiken och ville prova,  så som våra kroppar regerade av 24 timmars juciefasta kommer vi ta med oss, som sagt man får sig en tankeställare. Mycket kring hur viktigt mat och näring är för att orka dagen, hålla fokus uppe och kunna träna. Dock är vi alla olika och reagerar olika på saker, en del passar det andra inte. Sedan handlar det ibland om att ge det fler chanser för att komma in i det, vänja sig och komma över stadier som krävs. Dock är vi inte intresserade av det, det svåra var att det inte gick att få ner juicen tillslut! 

Nä, jucie i all ära, vad har vi mer lärt oss, det är roligt att motivera och prova det här ihop, kul att se hur man upplever det och diksussionen om att fortsätta eller ge upp, hur kroppen reagerar och påverkas. Är det värt det? Vi hade i efterhand valt att börja med 1 dag istället för 3 dagar, därefter kan man längre fram ta beslut om an vill prova på i fler dagar. På något sätt kändes ändå dygneet som "renande", men hur mycket psykologiskt det är eller ej är ju frågan? Undrar om och när vår nya energi ska kicka in!

Så istället för att göra "give me more"-3 dagar , gjorde vi "juice for a day-1 dag, en 24 timmars mini- juicefasta gör underverk för kroppen står det i boken. "ett enkelt sätt att bryta dåliga vanor och låta kroppen återhämta sig"
                                                                                                                                  - Renée Voltarie

Vi kommer också fortsätta göra jucie, god jucie, just som komplement och en härlig kick på morgonen! 
Frukt och grönt ger en möjlighet till återhämtning och näring i lagom mängd, friskt och gott. 

Mat är fantastiskt!
Ät, njut och må bra! 

Idrottsglädje - Sofie

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sis » Sparkle - like a star:  ”åh jag är mållös, dina ord är så fina! kunde inte sagt något bättre, love you si”

  • Syster » Lördag - Olympiska lyft:  ”så enkla att till och med du fick för dig att baka! ;) måste testas!”

  • syster » Januari , #300pass:  ”hoppas du rockade crossfitpasset idag hjärtat! super pt pass, ny inspiration och..”

  • Malin » #300pass , utmaningen i hamn :):  ”Bra jobbat! Själv körde jag mitt 303:e pass igår kväll i Idre på längdskidor. Sn..”

  • Joakim » #300pass, november:  ”Har nu tränat 299 pass, detta året! (19/11) ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-