Sparkle - like a star

foto: Malin Kyttä foto: Malin Kyttä

Jag har svårt att finna rätt ord!


Känslorna svämmar över, jag torkar glädjetårarna som rinner ner längs kinden och jag springer rundor i vardagsrummet och vet inte riktigt var jag ska ta vägen. Idrottsglädje, det är ju mitt favorit ord, och egentligen finns det inget bättre! Det ordet innefattar allt vad egentligen elitidrott och lycka innebär. Visst man får ju gräva lite längre för att förstå vad jag känner och menar för att inse vilket starkt ord det verkligen är. Idag är det sann idrottsglädje. 


Här är hon, fantastiska syster, Sandra, förebilden, elitidrottaren, stjärnan ja listan kan göras lång idag. Varför når hon sin kvalpoäng denna helg?
Det finns inte ett svar, men jag ska ge er några.

Voltigen är otroligt komplex, det pendlar från ytterligheter, toppar och dalar och känslomässiga rubbningar. Du kan själv träna och vara helt förberedd fysiskt och mentalt i din toppform och redo för din prestation, men det räcker inte, din viktigaste byggsten för att lyckas är också din häst, ditt ekipage, ditt sätt att
hitta harmoni, just för att kunna lyfta helheten till något magiskt. 

Hur når man dit? Vad krävs av dig? Och vad gör att du kan hantera både framgång och motgång, att kunna resa sig och att kämpa vidare och att våga ta chanser. Vi pratar också om bedömningssport, det är inte självklart rätt eller fel, någon ska bedöma dig, din häst och ditt team efter regelboken, eller är det efter tycke och smak, inte att förglömma bedömningsporten och dess komplexitet. Men där stannar den diskussionen, men man ska vara medveten om vad det tillför i en voltigevärld av mycket tyckande!

I helgen tävlade Sandra på en ny häst, en välmeriterad häst och dess linförare och upplevelsen av att själv få springa in med en av hennes egna förebilder. I helgen blev en ny dröm sann.

Självklart är det många faktorer som spelar in att Sandra lyckas i helgen, men jag vll nämna några. Jag känner Sandra som person mycket väl, jag har också den fantastiska möjligheten att få vara en del av det team som arbetar med henne i sin satsning mot sina mål. Jag tillsammans med Sandra arbetar med hennes fysiska förmåga och dess utveckling, som hennes personliga tränare är det viktigt att se individen, vad behöver Sandra för att utveckla de fysiska komponenter som krävs för att lyckas på hästen och i voltigen!?! Vilka övningar blir optimala och hur säsongen ska läggas upp för att toppa formen när det gäller!?! Arbetet bakom är en bit av det, det viktigaste därefter är den helt otroliga effort som Sandra visar både i och utanför arenan, ridhuset, gymmet, stallet och hemma, hon är elitidrotten själv, fullständigt dedicerad - men med en förståelse av rimlighet i sitt utövande, prioriterar - men vet var gränsen går, ger allt i varje situation - men kan lyssna på sin kropp, tar vara på varje tillfälle och ser till att njuta och ha roligt, kan resa sig från motgångarna och bli starkare av dem,
- förståelse för att elitidrotten är en livsstil men att den inte kan ta upp hela livet om man vill lyckas. 

Sandra lyssnar, kommer med egna idéer, har mycket kunskap, vågar prova och ser till att det som ska bli gjort görs, hon gör aldrig något halvdant och visar gång på gång att hon hela tiden kan utvecklas och nå de delmål och mål hon sätter upp. Är det en vinnarskalle man måste ha?
Ja, - en vinnarskalle med sunt förnuft, det är vad jag vill kalla det.

Hon älskar voltige, hon älskar att träna och hon älskar att hela tiden bli bättre, hon sprudlar av glädje för sporten och har ett genuint intresse och en ödmjukhet som gör henne till en favorit bland många, en sann förebild i voltige- Sverige. Hon visar vad som krävs av sporten, hur mycket man måste lägga ner för att nå sina mål och vilken betydelse hennes häst och människorna runt omkring henne har i ett vinnande team både i och utanför arenan för att lyckas i sin satsning.

För en liten stund sedan pratade jag med henne, i ett rus av lycka, fällde vi några glädjetårar tillsammans! Det är inte bara känslan där och då, det är så många timmar som ligger bakom en framgång, vi pratar heller inte om månader utan år av träning. Det är några få minuter där precis allt ska stämma, varje liten sekund, just här och nu!

Sandra tog den chans i helgen som hon själv arbetat för, hon vågade ta nästa steg, hon plockade fram ett lugn, en proffsighet, och växte som individ i varje program i sin roll. Rollen visade oss vad harmonisk voltige är, när den är som bäst, när det hårda arbete hon lägger ner betalas av och hur man når dit man strävar.

Det var nu, första kvalet för säsongen och det satt, att ta vara på varje steg, möjlighet och njutning av att få vara på topp, idag var Sandra inte bara min stjärna, idag visade Sandra att hon hör hemma på den plats hon länge sökt, i helgen var det en topp 10, kvalpoäng och " Gold dust " i ett ljus av magi.

Du är så värd din framgång! <3

Idrottsglädje - Sofie

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sis » Sparkle - like a star:  ”åh jag är mållös, dina ord är så fina! kunde inte sagt något bättre, love you si”

  • Syster » Lördag - Olympiska lyft:  ”så enkla att till och med du fick för dig att baka! ;) måste testas!”

  • syster » Januari , #300pass:  ”hoppas du rockade crossfitpasset idag hjärtat! super pt pass, ny inspiration och..”

  • Malin » #300pass , utmaningen i hamn :):  ”Bra jobbat! Själv körde jag mitt 303:e pass igår kväll i Idre på längdskidor. Sn..”

  • Joakim » #300pass, november:  ”Har nu tränat 299 pass, detta året! (19/11) ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-