OS - bara så bäst!

Ryttar VM Kentucky 2010 Ryttar VM Kentucky 2010

Idrottsglädje , det är ju ett av mina favorit ord och dess betydelse såklart. Finns det egentligen någon bättre glädje än idrottsglädjen. Bara tanken ger mig gåshud, förmodligen för att jag själv kan relatera till känslan, som är obeskrivlig. Men det lyser i ögonen, hela kroppen skakar och leendet och tårarna går inte att trycka bort. Lättnaden man känner i hela kroppen är nog nästa steg samt hela året, eller flera år av års slit, träningar, skratt, utmaningar, glöd, vilja löper förbi i huvudet, man hinner egentligen inte gå igenom allt, man tas upp av det lyckorus som fångar en, när man får vinna,  när man får visa det man tränat på, när man får prestera sitt yttersta och för min och vår del när harmonin lyfter helheten till något magiskt, det är idrottsglädje, sann idrottsglädje.

Självklart uppstår alla känslor hos mig nu, det är ju OS, jag hade redan dag 3 gråtit 3 gånger, varje gång av idrottsglädjen, Fantastiskt! Bara älskar det, goosebumps delux!
Efter mina dubbelpass idag kastar jag mig hem och sitter nu och njuter med middagen framför OS, det är magiskt, då tänker jag inte bara på själva tävlingen utan allting runt om ett mästerskap som man får uppleva. Att bara få representera sitt land, att känna stämningen och gemenskapen som alla delar, maten, kläder, spänning, arenorna, att få se och heja fram andra, hantera nervösitet och träffa just alla dessa människor som vet precis allt, just dessa som under samma press, stress, förberedelse, förväntingar, vilja, glädje, passion, glöd, och mål träffas på samma plats. Samtidigt ens konkurrenter , de man vill slå, de man analyserar och de man egentligen inte vill ska prestera på topp just nu, eller jo, det vill man,  men inte bättre än en själv eller ens lag, ens team, teamet som betyder allt just här och nu, på ett mästerskap och har gjort hela vägen, det är darför man kan stå just här och nu på ett mästerskap - tillsammans. Jag har ju aldrig själv varit på ett OS, men mycket på ett EM och VM stämmer överrens med samma känsla, denna idrottskänsla, som bara måste upplevas för att förstås.  
Är så glad för alla dessa år och upplevelser som voltigen gett mig!

Ge mig ännu mer OS- känsla och fina idrottsprestationer!

Idrottsglädje - Sofie

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sis » Sparkle - like a star:  ”åh jag är mållös, dina ord är så fina! kunde inte sagt något bättre, love you si”

  • Syster » Lördag - Olympiska lyft:  ”så enkla att till och med du fick för dig att baka! ;) måste testas!”

  • syster » Januari , #300pass:  ”hoppas du rockade crossfitpasset idag hjärtat! super pt pass, ny inspiration och..”

  • Malin » #300pass , utmaningen i hamn :):  ”Bra jobbat! Själv körde jag mitt 303:e pass igår kväll i Idre på längdskidor. Sn..”

  • Joakim » #300pass, november:  ”Har nu tränat 299 pass, detta året! (19/11) ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-