Voltige VM 2012 - från "min lilla ruta"

Usch! Varför säger jag usch! Jo, trodde nog aldrig jag skulle känna som jag gjorde att inte vara på plats på VM. Ångesten blev total! Egentligen är det ju inte så konstigt, mästerskap i all ära är ju det man längtar efter och tränar inför hela året och toppen på hela säsongen! Förra året sprang man själv in med Team Sweden som aktiv deltagare och i år fick jag se så mycket jag kunde från min dator och via livesändningen i min lilla ruta! Jag hade ju beslutat att i år hade jag avslutat min egen satsning och var inte involverad i svensk voltige, fantastisk annan erfarenhet har jag fått av det jag prioriterade i år men dock på slutet blev jag ändå lite aktivit och definitivt känslomässigt engagerad och jag måste säga att ibland vill man mycket mer än vad man har möjlighet till! Dock fick jag sett en del av voltigen via nätet och min lilla ruta, undrar om min uppfattning från en liten skärm via min dator långt ifrån och aldrig i närheten av upplevelsen på plats kunde mätas, dock engagemang finns där i alla fall. Mellan mina möten och förberedelser på jobb sprang jag fram och tillbaka. Mentalt engagerad i Sandras tävling men också känslomässigt kom ju tårarna mellan varven, mina kollegor tittade på mig då och då och undrade vad som hände. När det var lagets tur höll jag också tummarna från topp till tå, av erfarenhet visste jag ju hur viktig starten är i tävlingen och att laget skulle få sätta sin grund i år. Ett VM är fantastiskt i sin helhet och innehåller alla faktorer som gör det så speciellt. Det är glädje, tårar, spänning, prestationer, glöd, vilja, engagemang, yes you name it, vaulting have it all ..

 

Egentligen hade jag inga större förväntningar .. dock fanns ju en del tankar före start ... Vem skulle egentligen överraska i år? Skulle det bli en lagfight mellan Tyskland och Schweiz och Österrike som det brukar? Blir herrarnas final lika jämn och spännande som vanligt? De flesta frågor som snurrade bevarades! Glad att se att Schweitz vann lag klassen i år, de var bäst helt enkelt eftersom de sätter alla sina 3 rundor, Kuren är viktigast men för mig gäller även grunden som en viktig del, det är ju grunden för voltige och se Schweitz väl tekniska och jämna flöde i grunden gör mig glad. Det höll hela vägen. Inget går väll egentligen upp mot tyskarnas kur också, fantastiskt men i år höll det inte fram till Schweitzarna. Frågan är om jag håller med om Frankrikes tredjeplats, tveksamt, ibland blir man direkt osäker på bedömningen när fransk domare dömer franskt lag i Frankrike... hmm.. ibland undrar man! Dock satte inte Österrike ett klockrent program i deras första kur men andra kuren var enastående, underbart tema. Herrarna måste jag säga att jag inte hann med att se så mycket mellan varven av arbete och kunder, dock fick jag en härlig upplevelse att se tyska Erik som för mig var ganska okänd och nu fick visa var skåpet skulle stå, kan det vara så att tyskarna snart är med på riktigt igen gällande de individuella medaljerna? Ja, jo Nicolas Kur är med mycket uttryck och en harmoni med hela ekipaget som är svårslaget. Men min favorit bland herrarna är ändå Jaques Ferrari, bara namnet säger ju det mesta! Han ger mig idrottsglädje och på något sätt ger wow- effekt i mycket han presterar genom att visa det yttersta i många övningar så som höjd i olika avseenden. Bland damerna var det jämt också, eller? Joanne, senaste två åren har jag varit rätt splittrad om jag verkligen ville ge henne vinsten.. det behövdes något nytt! Visst hon är ju säkerheten själv, ska jag vara ärlig har jag aldrig sett henne missa! Alla hennes rundor är kloakerna varje gång och i år måste jag säga att hon även höjt sig och förtjänar att vara i toppen. Den voltigör som ändå berör mig mest bland damerna är Simone Jäiser, redan förra året ville jag ha henne högre upp i placering och på mer poäng och i år blev jag ledsen att se att hon får fjärde platsen, hon är verkligen värd medalj, hade önskat att man kunde få dela ut fler medaljer för det är ju inte så att jag inte unnar Sara Kay en välförtjänt medalj. Men årets individuella drottning heter varken Joanne, Sara, Ricke eller Simone, hon heter Lisa Wild och det tror jag hon är med hela världen efter den enastående Kur hon presterade under sin första kur i runda två av fyra. Drottingen Wild går rakt in med ett stort smile och gör en salto där hon inte gör det som avhopp utan landar på hästen igen, snacka om att gå rakt in i voltigehjärtat eller vad?! Jag vill lova att jag hoppade rakt upp ur stolen, i denna minut har jag även två kollegor som tittar på min lilla ruta med mig, de förstår direkt att det var något speciellt. Gåshuden var total och jag kunde höra att hela publiken som såg det här live stannade upp och tänkte "vad hände där? Lisa Wild VM:s drottning, utan tvekan, men som i alla sagor någonstans faller en drottning för att sedan resa sig igen och tyvärr fick vi se Lisa bäras ut från sin sista kur, hoppas verkligen bara att det inte var någon fara med henne och jag tror vi alla ser fram emot att se henne tillbaka på hästryggen ännu bättre än i år, eller kan man egentligen göra ett VM bättre än att bli drottning redan efter andra rundan långt innan finalen!?! Gällande Pas de dux har jag inte mycket att säga mer än otroligt vackert, stilrent och fantastiskt bra! Koregrafi, övningar originalitet! Bra från start till mål med en röd tråd och underbara linjer och man bara njuter rakt igenom! Devon och Rosalind var faktiskt inte riktigt i närheten i år av det vinnande pas de dux par! Go Lukas och Jasmin! Årets sötaste får jag nog ge till Kai, många peppande klappar och tårar fick man se från hans sida. Känslorna var överallt och finns det något finare än när kungen av voltige kan stå där nere och visa passion och medkänsla med hans voltigörer. När Sara Kay kastar sig runt honom av glädje fanns det inget som stoppade voltigeKung Vorbergs härliga idrottstårar när han stolt visade upp sann idrottsglädje.

 

Idrottsglädje - Sofie

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sis » Sparkle - like a star:  ”åh jag är mållös, dina ord är så fina! kunde inte sagt något bättre, love you si”

  • Syster » Lördag - Olympiska lyft:  ”så enkla att till och med du fick för dig att baka! ;) måste testas!”

  • syster » Januari , #300pass:  ”hoppas du rockade crossfitpasset idag hjärtat! super pt pass, ny inspiration och..”

  • Malin » #300pass , utmaningen i hamn :):  ”Bra jobbat! Själv körde jag mitt 303:e pass igår kväll i Idre på längdskidor. Sn..”

  • Joakim » #300pass, november:  ”Har nu tränat 299 pass, detta året! (19/11) ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-