Vilja, motivation och glädje med träningen!

Ofta funderar jag på det här med att ta det sista steget och komma över tröskeln. Att inte ge upp och veta vad man strävar efter. Finns förståelsen för träningen och för sina mål där? Hur ska man förändra sin kropp? Och på vilket sätt ska jag göra det på? Vet man vilka resultat man söker och är ute efter? Om jag ska förändra min kropp måste jag veta hur jag vill förändra den! En av mina erfarenheter är att man ofta tittar på vikten? Man stirrar sig blind på vågen och de kilo den visar. Titta upp istället! Ställ istället frågan om vad som är viktigt? Vad är det jag egentligen vill förändra? Vad är viktigt för mig för att må bra? Spelar kilona på vågen egentligen någon roll? Om man vill få mer fast rumpa och bli mer tight i sin kropp måste man bygga muskler i samband med cardioträning, muskler väger mer än fett. Ta mått av olika slag istället, du kan då få ett tydligare svar på dina resultat och förståelse för hur du förändrar din kropp och ditt välbefinnande ökar. Vågen kan visa att du gått upp kilo! Men din känsla av hur du mår visar bättre och att du blivit mer fysiskt stark. Du kan också genom dina mått utläsa att din kroppsfördelning förändrats genom mer muskelmassa än kroppsfett och förändringar i tillexmpel centimeter i midjan. Så förståelse, kunskap och träning utifrån de mål som du sätter upp med din tränare är viktiga ledord för att nå dina resultat och vägen dit.

 

Rätt träning med rätt kunskap bakom för individen så lyckas vi med de mål vi strävar efter.

 

Idrottsglädje - Sofie

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sis » Sparkle - like a star:  ”åh jag är mållös, dina ord är så fina! kunde inte sagt något bättre, love you si”

  • Syster » Lördag - Olympiska lyft:  ”så enkla att till och med du fick för dig att baka! ;) måste testas!”

  • syster » Januari , #300pass:  ”hoppas du rockade crossfitpasset idag hjärtat! super pt pass, ny inspiration och..”

  • Malin » #300pass , utmaningen i hamn :):  ”Bra jobbat! Själv körde jag mitt 303:e pass igår kväll i Idre på längdskidor. Sn..”

  • Joakim » #300pass, november:  ”Har nu tränat 299 pass, detta året! (19/11) ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-