Fitness Australia

Fitness i Austalien är hård, tuff och mestadels kontrollerad överallt. Det gillar jag, det ger industrin högre standard samt välutbildade tränare vilket ger säkrare träning och mer resultat. Dock finns här träning för alla människor. I varje hörn finns det ett gym, i varje hörn ser man människor som motionerar. I varje shoppingcenter hittar man hälsobutiker i olika former och det nästan kryllar av personliga tränare. Eller kanske det också är för jag spenderar rätt mycket tid runt dessa människor som delar mitt gemensamma intresse. Jag har kommit rätt, Australiens fitness industri verkligen inspirerar mig. Australien har etablerad en trend kring personlig träning och många människor har det. De har också hunnit bygga olika sätt att bedriva personlig träning på, olika former för olika individer och för att man som person ska få ut det absolut bästa av sin träning och för att kunna nå de resultat man är ute efter. Konkurrensen är hård här, gymmen måste hitta sitt sätt att arbeta på och hitta de kunder som de vill åt. Man måste förnya, man måste ge trygghet, man måste hitta alternativ och man måste hänga med i den utveckling som hela tiden går framåt. Positiv anda hägrar, tydliga linjer och höga krav. Höga krav på teknik, höga krav på utbildning och höga krav på hur man bemöter, motiverar och får människor glada och utvecklar säkra resultat av träningen.

 

Det sätter krav, och de vill säkra fitness industrin. Jag har fått gå igenom en del tryouts och olika test och diskussioner i relation till de krav som ställs på personliga tränare om man vill arbeta inom Australiens fitnessindustri i relation till säker träning, fysiologi, teknik, övningsbank osv. Kvalitetssäkring! Riktigt bra! 

 

Nu är jag i full gång och jag har nya kunder som jag möter. Tänk ändå vilken ära det är att få leda människor igenom deras träning och se hur bra de mår av det. Det är fantastiskt! Nya utmaningar och mer erfarenhet. Först har man lärt sig teknik, övningar, kroppen, muskler osv på svenska, därefter på latin och nu är jag i full gång att lära mig nya utryck och övningar på engelska. Mycket är samma men mycket är också väldigt olika från gym till gym och från övning till övning. dock har man mycket med sig och får använda sina kunskaper i samband med alla nya intryck man får . Genom att bekanta sig med nya gym gör att man bara vill lära sig ännu mer. Kunderna kräver olika saker, vissa vill ha mer av det sociala, andra vill ha bara hård träning, vissa vill hänga kvar i gymmet medan andra måste stressa vidare. Gymmet en instution för alla med olika mål, vanor, tankar och anledningar att faktiskt vara där. Men i slutändan har vi oftast samma gnista eller samma sätt att vilja, eller liknade mål utifrån vår personlighet. Det är gemenskap, det är vilja, det är engagemang och det är glädje. Vi strävar också efter det yttersta, att kunna pressa sig lite till och lite till och känna välbefinnande. Så det kvittar om jag beskriver en övning med ett stakande språk, så länge jag kan visa eller leda kunden till rätt teknik och syfte med övningen och med sociala kvalitéer få kunden att utvecklas i sin träning. Tillsammans arbetar vi ihop oss som ett team. Vad spelar det för roll om jag säger fel på "wrist and ankel" när kunden förstår vad jag menar och vad man ska tänka på för att få ut det bästa resultat? Efterhand snappar man upp termer, uttryck, förkortningar och övningar på rätt sätt i den nya värld av fitness jag börjat arbeta i, och jag kan inte få nog, Ge mig mer!!!

 

Idrottsglädje - Sofie 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sis » Sparkle - like a star:  ”åh jag är mållös, dina ord är så fina! kunde inte sagt något bättre, love you si”

  • Syster » Lördag - Olympiska lyft:  ”så enkla att till och med du fick för dig att baka! ;) måste testas!”

  • syster » Januari , #300pass:  ”hoppas du rockade crossfitpasset idag hjärtat! super pt pass, ny inspiration och..”

  • Malin » #300pass , utmaningen i hamn :):  ”Bra jobbat! Själv körde jag mitt 303:e pass igår kväll i Idre på längdskidor. Sn..”

  • Joakim » #300pass, november:  ”Har nu tränat 299 pass, detta året! (19/11) ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-