Har det stor betydelse?

Saknar mixen av både tjejer och killar i svensk voltige, hur ska vi arbeta för att lyckas få fler killar till sporten? Här i Australien är där rätt många killar som tränar. Det blir på ett annat sätt att ha mixade grupper i sporten. Men kan utnyttja varandras olika sidor och kvalitéer på fler sätt samt det sociala spelet blir också annorlunda. Det tyckter jag är väldigt roligt att se här. Det saknas i Sverige. Mer killar till sporten, mest för de sociala aspekterna skull och mixen, för att klara av lagvoltige utmärkt med bara tjejer har vi ju bevisat några gånger ;). Men tonåren är en speciell tid och att arbeta ihop i en sport är något speciellt, både som lag/team med bara tjejer, eller samma med bara killar, men också som mixlag. Vikten av att lära sig respektera varandra, bygga upp tillit, umgås i grupp och hitta sin roll, blir så tydlig och en lärdom som man bär med sig. Alla sorters lag har sin charm, specialitéer, sociala aspekter samt ett sätt att utvecklas på. Alla tror jag behövs för att komma vidare. Ett sätt som de arbetar med här i Australien är att ha enskilda workshop/helger bara för killarna. De får då känna att det är deras egna tid i voltigen och sporten och sitt sätt att sätta sin prägel. En av metoderna som man arbetar med. Men hur gör man för att locka? Och därefter, det som i alla fall jag upplevt vara det svåraste, att  hitta fler sätt få killarna att stanna kvar i sporten?

Hur ska vi arbeta vidare med den här frågan?

Har det någon betydelse?

 

Idrottsglädje - Sofie

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sis » Sparkle - like a star:  ”åh jag är mållös, dina ord är så fina! kunde inte sagt något bättre, love you si”

  • Syster » Lördag - Olympiska lyft:  ”så enkla att till och med du fick för dig att baka! ;) måste testas!”

  • syster » Januari , #300pass:  ”hoppas du rockade crossfitpasset idag hjärtat! super pt pass, ny inspiration och..”

  • Malin » #300pass , utmaningen i hamn :):  ”Bra jobbat! Själv körde jag mitt 303:e pass igår kväll i Idre på längdskidor. Sn..”

  • Joakim » #300pass, november:  ”Har nu tränat 299 pass, detta året! (19/11) ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-