VaultingWorkshop Australia

Från världens hörn, startade mitt voltige äventyr i Australien med en fantastisk workshop. Från hela Australien kom det voltigörer, tränare, longörer, hästar samt tränare från Tyskland (C. Lensing) och från USA (A. Devita) samt såklart T. Lowe (Aus) och B. Lowe (Aus) och så jag, S Regnell (Swe). Kändes riktigt bra att få coacha tillsammans med riktigt bra elit tränare och ännu bättre att få vara en del av dessa. Det ger en själv en riktig kick att bara bli ännu bättre som tränare och suga åt sig all den kunskap man kan. T. Lowe ansvarig för workshopen och ett brinande engagemang för sporten visade verkligen hur hon ville att Australiens voltige skulle utvecklas och drivas framåt. Mycket motiverande och fantasirikt presenterade hon tydligt sina mål och vad som krävs. Jag har samlat på mig mer erfarenhet och lärdom samt riktigt roligt att själv få dela med sig av sina bästa egenskaper och kunskap man har med sig från de åren man aktivt tävlat och tränat samt coachat inom voltigen i Sverige. Att möta varandras erfarenheter och glädjen för sporten på ett forum som detta är nog det absolut bästa sättet att få sporten att växa och utvecklas. Hade dock lite problem med de engelska voltigetermerna till en början, riktigt bra att undervisa på ett annat språk. Genom att lyssna på A. Devita och C. Lensing mycket, snappade jag upp termerna ganska snabbt, allt eftersom gick det bättre och tillslut bra, tur dock att man har sitt bodylanguage :) vad skulle man annars göra, rätt många skratt kan jag säga att jag bjöd på, men det gör jag så gärna :) haha .. Roligt var det att få coacha voltigörer man aldrig sett eller träffat innan, samt några som var med på WEG 2010. Fantastisk sammanhållning hade alla fast att de kom från landets alla hörn, något jag verkligen tar med mig. När en liten sport förenas tillsammans och delar med sig av all den idrottsglädje och kunskap som man har. Underbart! Intensivt, krävande och fantastiskt kul var det, från morgon till kväll! Vi alternerade vid olika "sessions" allt från grund till hästkunskap till mentalträning, dans och yoga till hästpoäng, domare, till kur, akrobatik, hur man lär ut osv! Har så många nya idéer att ta med mig tillbaka till Sverige "gilla". Fick också uppleva att i princip samma diskussioner och problem finns överallt i voltigesporten var man än kommer! Inte konstigt eftersom sporten har så många olika sidor som måste fungera för att man ska utvecklas och kunna centreras runt hästen som levande djur för att nå framgång. Voltigehästen var fokus på workshopen vilket var mycket bra och intressant ifrån de olika vinklar som presenterades utifrån hästen i centrum. 
Vi alternerade runt på olika stationer, från häst, bock, teorirum och andra hallar. Från nybörjarna till de mest avancerade och tillbaka igen! Tränarna kompletterade varandra bra till de olika syften och mål som workshopen hade, det gör också att vi lätt hittade ett bra samarbete för att nå ut och få ut så mycket som möjligt av workshopens dagar för utveckling och kunskap. 
Hade också glömt hur det var att träna yngre barn igen, så söta, hängde en i hälarna hela tiden nästan. Alla var väldigt väluppfostrade och tackade för minsta lilla de fick hjälp med och efter varje "session" vi hade. Härligt och mycket uppskattande. Det gör att man själv bara vill ge mer och mer! Samtidigt som de yngre barnen ger så mycket energi till en (och tar en del också) får man mycket tillbaka av voltigörerna på högre nivå som bara vill framåt och som visar ett otroligt driv och motivation för att nå sina mål. Kombinationen, gör workshopen till det bästa av båda världar i ett lyckat koncept.

 


Idrottsglädje - Sofie

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sis » Sparkle - like a star:  ”åh jag är mållös, dina ord är så fina! kunde inte sagt något bättre, love you si”

  • Syster » Lördag - Olympiska lyft:  ”så enkla att till och med du fick för dig att baka! ;) måste testas!”

  • syster » Januari , #300pass:  ”hoppas du rockade crossfitpasset idag hjärtat! super pt pass, ny inspiration och..”

  • Malin » #300pass , utmaningen i hamn :):  ”Bra jobbat! Själv körde jag mitt 303:e pass igår kväll i Idre på längdskidor. Sn..”

  • Joakim » #300pass, november:  ”Har nu tränat 299 pass, detta året! (19/11) ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-